Návštěvnost
Návštěvnost:
ONLINE:1
DNES:30
TÝDEN:139
CELKEM:945809
Návštěvnost:
ONLINE:1
DNES:30
TÝDEN:139
CELKEM:945809
VINAŘSTVÍ PETR RYCHTAŘÍK
ul. Revoluční 176
274 01 Slaný
Tel./fax: 606 620 682, 723 860 217
E-Mail: petr.rychtarik@vinarstvikvic.cz
http://www.vinarstvikvic.cz
Vinařství založil v roce 1997 Petr Rychtařík spolu s Janou Isopovou. Objem sklepa byl tenkrát 90 hl vína. Hrozny byly dováženy od drobných pěstitelů z Moravy. V letech 2001-2004 už jako manželé vysadili vinohrad o rozloze 16 ha. Dnes má sklep objem 760 hl a je každoročně naplňován vínem z hroznů vypěstovaných ve Slaném Kvíci, na viniční trati Na křížku. Ve sklepě se na zakázku zpracovávají i hrozny drobných pěstitelů. Převládá ještě sudový prodej, do podvědomí zákazníků se ale již dostávají i lahvovaná vína s originální etiketou a znakem královského města Slaný. Na podzim 2013 jsme se přestěhovali do zcela nových prostor pouhých 50 m od stávající provozovny. Zde je více prostoru pro degustace a jiné akce spojené s vínem.
OVOCNÁŘSTVÍ ING. JAN MATOUŠEK SLANÝ
Blahotice, Slaný, 27401
Tel.: 312 52 75 91
http://www.lavandula.cz
Pěstování révy vinné a prodej hroznů - Rulandské modré, Modrý Portugal, Dornfelder, Rulandské šedé, Müller Thurgau, Ryzlink Rýnský, Muškát Moravský (MOPR). Pěstujeme a prodáváme jablka, meruňky, švestky, broskve a višně. Kromě ovoce u nás můžete zakoupit také naší sušenou levanduli, zahradnické potřeby, česká vína, jablečné a hroznové mošty a v sezóně také náš jedinečný burčák, který sami vyrábíme z vlastních hroznů.
OVOCNÁŘSKO-VINOHRADNICKÁ FARMA SLANÝ
p. Hubáček
Lázeňská ulice č.1712, Slaný
Tel.: 739 035 482, 312 522 049
E-mail: ovocnarstvi@slivovicka.cz
Provozní doba: Po - Ne 8:00 - 18:00
Jsme rodinná farma s 20 letou tradicí. Naším krédem je pěstování kvalitního ovoce, zpracování ovoce na 100% mošty, pravé ovocné pálenky a produkci vína z jížních strání z vápencovým podložím. Na našich jižních stráních s vápencovým podložím pěstujeme kvalitní hrozny které si můžete v době sklizně zakoupit v naší prodejně. Dále jej zpracováváme na burčák, mošt, víno-zemské i přívlastkové.
ZELENÉ BEDÝNKY
Ing. Jiří Erlebach
Zelený grunt
Drchkov 4
274 01 Slaný
Tel.: +420 722 438 960
E-mail: info@zelene-bedynky.cz
http://www.zelene-bedynky.cz
Zásobujeme naše zákazníky kvalitními regionálními produkty; zeleninou, ovocem, mléčnými a masnými výrobky a dalšími pochutinami. Část sortimentu vyprodukujeme na svém statku Zelený grunt, část nakupujeme u kolegů farmářů a dalších menších prvovýrobců, jejichž odbyt se snažíme podporovat stejně, jako přirozený rozvoj venkova.
KLÁŠTER NEJSVĚTĚJŠÍ TROJICE ŘÁDU BOSÝCH KARMELITÁNŮ
Hlaváčkovo náměstí 221, 274 01 Slaný
Tel: 312 523 648
E-mail: ocdslany@quick.cz
http://www.klasterslany.cz
Klášterní výběrové džemy vyrábějí bratři v klášteře ve Slaném z pečlivě vybraných plodů. Obsahují poctivých 65% ovoce a proto mohou nést označení "výběrové". Díky šetrnému zpracování a krátké době vaření si ovoce uchovává svou kvalitu, chuť i barvu. Klášterní výběrové džemy můžete koupit přímo v klášteře i na dalších místech (mapa prodejních míst zde). Džemy jsou baleny ve skleničkách o hmotnosti 380 gramů. Na výběr je z příchutÍ - jahodová, meruňková, broskvová, hrušková, švestková, pomeranč hořký, kiwi, mandarinka s malinou. K dostání je i Elegantní dárkové balení 3 ks džemů (dle vlastního výběru) v dřevěné krabičce s víkem.
PIVOVAR ANTOŠ
Vinařického 14/10
274 01 Slaný
Tel:+420 608 274 011
E-mail: info@pivovarantos.cz
http://www.pivovarantos.cz
Pivovar Antoš založený v roce 2010 nyní obnovuje tradici vaření kvalitního slánského piva. Při jeho výrobě je použito výhradně nejkvalitnějších domácích surovin, českého chmele z nedaleké žatecké oblasti a vyhlášeného sladu z moravské Hané připravovaného dnes již ojedinělým způsobem sladování na humnech. Pivo je čepováno přímo z ležáckých sklepů, nefiltrované a nepasterované, aby si tak uchovalo své jedinečné vlastnosti „živého“ piva, jak je znali naši předkové.
PIVOVAR ZICHOVEC
Zichovecký pivovar
Zichovec 99, Zichovec, 273 74
http://www.zichoveckypivovar.cz
Sokolík %EPM 10 (extrakt původní mladiny)
Světlé výčepní desetistupňové pivo vařeno s vyšší hořkostí, ale přece velice jemné. Oblíbili si ho zejména pivaři, co mají raději hořčí piva. Hořkost pivu dodává žatecký chmel.
Krahulík %EPM 12 (extrakt původní mladiny)
Klasický spodně kvašený dvanácti stupňový ležák plzeňského typu vařený jednormutovým způsobem. Chmelený celosvětovětově známým Žateckým poloraným červeňákem. Vařený z nejkvalitnějších moravských sladů. Příjemnou hořkostí nutí znovu k napití.
Moták %EPM 13 (extrakt původní mladiny)
Tmavý třinácti stupňový speciál vařený ze tří druhů sladu. Zde z piva ucítíte dvojí hořkost. jednu z žateckých sladů a druhou ze speciálního barvícího sladu, kterou je cítit po kávě a po čokoládě.
Magor %EMP 15 (extrakt původní mladiny)
Polotmavé speciální patnácti stupňové pivo má velice plnou chuť, kterou dodává směs karamelového a českého sladu. Hořkost je dodávána pivu ze dvou druhů žateckého chmele. Pivo je chmeleno na 4x. Polotmavé pivo vzniká již na varně při vaření a je v něm velký rozdíl oproti pivu řezanému, které vzniká až pod rukou mistra výčepního.
UZENÁŘSKÁ VÝROBA JARMILA LOUŽECKÁ
Jarmila Loužecká,
Uzenářská výroba
Neuměřice 147
273 26 Olovnice
Tel.: 312 583 278 či 607 235 095
E-mai: info@uzenari.cz
http://www.scuk.cz
Vyrábíme pestrou škálu cca 50 druhů uzenin. Jde o kvalitní výrobky, spoléhající na tradiční české receptury.
JIŘÍ PETRÁČEK
Řevničov
Včelaří na katastru obce Řevničov, na jižním úpatí Pouština v nadmořské výšce 450m nad mořem. V současné době má pět včelstev. V roce 2010 se zúčastnil soutěže Český med, kterou vyhlásil Výzkumný ústav včelařský v Dole. Za svůj květový a medovicový med získal zlatou medaili.
Petr Topka
Mšec
270 64
Tel: 313 562 264, 602 190 585
Fax: 313 562 100
E-mail: stredisko.msec@seznam.cz
http://www.rybarstviml.cz
Středisko Mšec patří pod rybářství Mariánské Lázně. Patří k němu rybníky od Prahy až na Doupov, z nejbližších například Velký rybník v Jesenici. Rozloha rybníků ve středisku čítá sedm set hektarů. Pro kapra i jiné ryby si můžete přijít přímo na sádky do Mšece. Za rok vyexpedujeme zhruba tři a půl tisíce metráků ryb, převážně kapra v první třídě, to znamená do 2,5 kilogramu, a nad 2,5 ve výběru. Jinak ještě chovají amura, štiku, candáta
Počasí dnes:
27. 9. 2023
Bude skoro jasno až polojasno. Ráno a dopoledne místy mlhy nebo zataženo nízkou oblačností. Denní teploty 20 až 24°C. Noční teploty 12 až 8°C.
Počasí zítra:
28. 9. 2023 25/10°C
Bude skoro jasno až polojasno. Ráno místy mlhy nebo zataženo nízkou oblačností. Denní teploty 23 až 27°C. Noční teploty 12 až 8°C.
Předpověď počasí:
29. 9. 2023 24/11°C
Bude skoro jasno až polojasno, na západě až oblačno. Ráno a dopoledne místy mlhy nebo zataženo nízkou oblačností. Denní teploty 22 až 26°C. Noční teploty 13 až 9°C.
Předpověď počasí:
30. 9. 2023 24/12°C
Bude polojasno až oblačno. Ráno místy mlhy. Denní teploty 22 až 26°C. Noční teploty 14 až 10°C.